Äripäev • 30. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Venemaa peatab õpilaste USA vahetusprogrammi

Venemaa varasemad ja praegused USA rahastatud õpilasvahetuse programmis osalejad ei ole rahul oma valitsuse otsusega peatada aastakümneid toiminud õpilasvahetuse programm.

“Poliitika on poliitika, kuid see oli suurepärane kogemus,” märkis 25aastane Moskva tudeng Anna Šalašina oma kogemuse kohta USA rahastatud Tuleviku Liidrite Programmis (FLEX). “On väga suur pettumus, et paljud teised ei saa nüüd seda võimalust,” lisas ta.Venemaa informeeris USA saatkonda Moskvas, et kavatseb peatada oma tudengite osalemise 2015-16 õppeaasta FLEX programmis, mis saadab vahetusprogrammiga USAsse õppima keskkooliõpilasi endistest Nõukogude Liidu riikidest.“Need noored venelased on olnud justkui kultuurisaadikud, esindades parimat osa Venemaast,” märkis USA suursaadik Venemaal John Tefft.Peale teate avalikustamist tabas Venemaa avalikkust noorte pahameeletorm. “Mult võeti unistus ära. Aitäh,” kirjustas üks Twitteri kasutaja.21 aasta jooksul on programmiga USAs keskkoolis käinud üle 8000 Venemaa õpilase. Programmi algusaegadest saadik on selles osalenud üle 20 000 õpilase. Konkurents on äärmiselt tihe ning keskmiselt valitakse välja iga 50. kandidaat.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt