1. oktoober 2014
Jaga lugu:

Jaapani aktsiakaupleja tegi 617 miljardi dollarilise vea

Aktsiakaupleja
Aktsiakaupleja  Foto: Scanpix

Tokyo börsi maakler põhjustas täna hommikul 617 miljardi dollari väärtuses aktsiatehinguid, mis kõik tuli tühistada, vahendab London Evening Standard.

Raporti kohaselt on see viga üks kõige ekstreemseimaid näiteid, mida üks kaupleja teha võib, töötades suure pinge all ja sisestades valed näitajad.Suurim üksiktehing oli väärt 1,96 miljardit Toyota aktsiat, mis on väärt 12,68 triljonit jeeni. Kokku tühistati Bloombergi sõnul 42 tehingut.Evening Standard tsiteeris Hong Kongi vahendusfirma, Parry International Tradingu tegevjuhti Gavin Parryt, kelle sõnul ei pea olema just raketiteadlane, teadmaks, et vea põhjustas kellegi inimlik eksimus.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt