Raigo Neudorf • 31. oktoober 2014
Jaga lugu:

Aasta ettevõte: iga kliendiga tuleb hullult vaeva näha!

Top Marine juht Andry Prodel
Top Marine juht Andry Prodel  Foto: Äripäev

Hiljuti aasta ettevõte 2014 tiitli pälvinud OÜ Top Marine juhi Andry Prodeli kinnitusel läheb enamus ettevõtte toodangust ekspordiks, kuid iga kliendi ja turuga tuleb korralikult vaeva näha.

Top Marine käsitleb end tootmisettevõttena, täpsemalt ehitusmaterjalide tootjana, kes tegeleb ujuvkaide arendamise, tootmise ja paigaldamisega. „90% meie tegevusest moodustabki tootmine. Ehitame oma tooted tehases kuni viimase poldi ja mutrini valmis ja saadame need kliendile. Pakume ka ehitusteenust, kuid ehitamise osakaal meie tegevuses on pigem stabiilne. Tootmise osakaal peab aga veel kordades suurenema. Ise me oma tooteid erinevates sihtriikides installimas ja ehitamas ei käi – meie teeme tooted valmis ning ehitamisega tegelevad meie partnerid,“ selgitas Prodel. 

Top Marine peab oma koduturuks tervet Läänemere basseini ning seni on oma toodangut eksporditud Soome, Rootsi, Läti, Leedu, Valgevene ja Venemaa turule. Pisteliselt on toodangut läinud ka Norrasse ning Prodel näeb Läänemere riikides ettevõtte jaoks veel hulga kasvupotentsiaali.

„Skandinaavia maades asuvad meie toote jaoks kõige nõudlikumad kliendid, kuna seal on kõige keerulisemad ilmastikuolud. Kui seal hakkama saad, tuled toime igal pool. Jääolud Läänemerel ja veeolud näiteks Vahemerel on ikka kaks eri asja. Seetõttu võin öelda, et meie tooted sobivad ükskõik millisesse maailma nurka,“ lisas Prodel. Loe täispikka lugu Tööstusuudiste teemaveebis.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt