• Jaga lugu:

  Gorbatšov: USA vajab perestroikat

  Mihhail GorbatšovFoto: epa

  Ameerika tuleb peatada, peatada sõbralikult, leiab Nõukogude Liidu esimene ja viimane president Mihhail Gorbatšov.

  Ameeriklastel on raske elada ühiskonnas, mis on rajatud jõumehhanismidele ja seepärast on Ühendriikidele vajalik "perestroika", ütles Gorbatšov intervjuus Kremli-meelsele telekanalile RT.Väljendades oma suhtumist USA praegusesse poliitikasse ja olukorda maailmas märkis Gorbatšov, et Ühendriikidel on kindel õigus võtta vastu otsuseid kogu maailma huvides, ometi, kui Ameerika tahab olla liider, ei saa ta teha otsuseid üksi."Ameerika tuleb peatada, peatada sõbralikult, partnerlikult. Peame olema realistid: USA on selline fenomen, kellega tuleb maailmas arvestada, ja neil on kindel õigus öelda häid sõnu ja võtta vastu otsuseid kogu maailma huvides. Amerika tahab olla liider - ja ta võibki olla liider, aga partnerluses teiste maadega," rääkis Gorbatšov Venemaa propagandakanalis.Veel märkis NSV Liidu ekspresident, et Ühendriikide rahvas ei taha sõdu, mida peab nende valitsus. "Perestroikat on neile vaja! Ma võin seda veelgi korrata," ütles ta.Rääkides USA rollist Ukraina kriisis ütles Gorbatšov, et vastutuse nihutamine kriisi eest teistele riikidele on "ameerikalik asjaajamine". "See on ameerikalik asjaajamine - veeretada vastutus teistele. Ajakirjandus tagab neile kõik, see tõestab pagan teab mida! Hüppas kurat välja nuusktubakatoosist? Tõestab seda, kui vaja."Telekanali RT (endise nimega Russia Today) lõi Kreml selleks, et levitada oma mõtet ingliskeelses maailmas ning see levib üle 100 riigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.