Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moldovas kukkus Euroopa-meelne valitsus

  Moldova lippFoto: EPA

  Moldovas kukutas täna parlamendi Venemaa-meelne opositsioon häälteenamusega euromeelse valitsuse, mille eesotsas oli peaminister Valeriu Strelet.

  Moldova 101-liikmelises parlamendis andis valitsuse tagasiastumise poolt hääle 65 saadikut, kelle seas olid sotsialistid, kommunistid ja demokraatliku partei esindajad. Valitsuskoalitsiooni kuuluvad 18 liberaaldemokraati hääletasid vastu, ülejäänud jäid erapooletuks või ei osalenud.
  Valitsuse tagasiastumist nõudvas resolutsioonis põhjendavad selle autorid sotsid ja kommunistid, et peaminister Strelet pole õigustanud nende usaldust: „Viimastel nädalatel pole peaminister Strelet tegelnud tööga valitsuses, vaid kaitsnud oma parteijuhti Vlad Filatit, kes on korruptsioonikahtlusega vahi all. Me oleme peaministrile ka märkusi teinud, kuid paraku töötas tema nii, nagu pidas vajalikuks.“ Opositsiooni esindajate sõnul olevat kogu valitsuse töö tekitanud hulga küsimusi.
  Demokraatide esindaja Marian Lupu kommenteeris, et oma peaaegu saja tegutsemispäeva jooksul pole ministrite kabinet välja töötanud riigi kriisist väljumise plaani. „Me oleme näinud peaministri reise, sealhulgas ka välismaale, tema briifinguid ja deklaratsioone, aga me ei ole näinud konkreetset tööd riigi hüvanguks. Nii enam edasi minna ei saa,“ kuulutas parlamendis kõneldes venemeelne Lupu.
  Oma lahkumiskõnes lükkas peaminister Strelet need süüdistused tagasi ja nimetas Lupu ja tema partei avaldusi demagoogia kõrgpilotaažiks. „Ma olen tõsiselt mures meie maa saatuse pärast. Näen, et osadel poliitikutel pole soovi toetada vähimatki stabiilsust. Nad taotlevad kaost, seepärast hääletasidki valitsuse errumineku poolt,“ ütles Strelet.
  Täna korraldasid Moldova sotsid Cisinaus parlamendi hoone ees ka valitsusvastase miitingu ja meeleavalduse, kus nõudsid valitsuse tagasiastumist.
  Moldova sõlmis eelmise aasta juunis Euroopa Liiduga assotsieerimislepingu ning põhjaliku ja laiaulatusliku vabakaubanduslepingu, hüljates Venemaa juhitud Tolliliidu, kuhu kuuluvad Kasahstan, Valgevene, Armeenia ja Kõrgõzstan.
  Moldova endine peaminister Filat vahistati sel kuul kahtlustatuna ulatuslikus korruptsioonis. Teda süüdistatakse 260 miljoni dollari eest altkäemaksude võtmises.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Autoaktsiad: GM rõõmustas investoreid, Tesla kurvastas
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
USA börsidel noteeritud autofirmade kolmanda kvartali müügitulemused paranesid nii General Motorsil kui ka Teslal, kuid viimase aktsia läks uudise peale langusse.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Eesti esirikas ärinaine: mulle meeldivad ilusad asjad
Pika ajalooga vanad majad ja mööbliäri on justkui ilusate asjade omamine, rääkis kinnisvaraärinaine ja Äripäeva 500 rikkama hulka kuuluv ettevõtja Jana Tool.
Pika ajalooga vanad majad ja mööbliäri on justkui ilusate asjade omamine, rääkis kinnisvaraärinaine ja Äripäeva 500 rikkama hulka kuuluv ettevõtja Jana Tool.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.