Äripäev • 28. aprill 2016
Jaga lugu:

Riik hakkab jagama töökoha loomise toetust

Riik hakkab jagama töökoha loomise toetust.  Foto: Bloomberg

Valitsus kehtestas uue tööturuteenuse, töökoha loomise toetuse, mida makstakse tööandjale, kes võtab Ida-Virumaal kuu jooksul tööle vähemalt 20 töötut. Nõude täitmisel võib tööandja saada toetust iga täiendavalt tööle võetud töötu eest.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on toetuse eesmärk soodustada uute töökohtade teket piirkonnas, kus on kõrgeim tööpuudus Eestis. Märtsi lõpus oli Eesti keskmine registreeritud töötuse määr 5,1% ja Ida-Virumaal 12,4%.

Uue meetmega hakkab riik hüvitama 50 protsenti töötaja brutopalgast ühe aasta jooksul nii neile ettevõtetele, kes oma tegevust alustavad kui ka neile, kes viivad oma tegevuse Ida-Virumaale või seal tegevust laiendavad.

Toetuse ülempiir on kahekordne töötasu alammäär ehk 860 eurot. Kui töötu võetakse tööle lühemaks ajaks kui 12 kuud, aga vähemalt kuueks kuuks, makstakse toetust poole tööaja eest.

Meetme sihtrühmaks ei ole üksnes suurkoondamiste käigus töö kaotanud, vaid kõik Ida-Viru inimesed, kes on olnud viimased kuus kuud tööta.

Toetuse kogumaht on 3 miljonit eurot 2017. aasta lõpuni, mille toel luuakse üle 600 töökoha.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum