• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alan Vaht: uus maksupakett on eluterve

  Olerexi juhatuse liikme Alan Vahi sõnul on äärmiselt tervitatav, et uus valitsus kavatseb 2018. aastast ära jätta diisliaktsiisi tõusu.

  „See on väga mõistlik lähenemine,“ ütles ta. Vaht rääkis, et peamiselt just sellepärast ta eilset erakondade esimeeste pressikonverentsi kuulaski, et teada saada, kas ja mida valitsus kütuseaktsiisidega teha otsustab. Tema sõnul rääkis Olerex ka Reformierakonna juhitavale valitsusele, et diisliaktsiisi tõstmine pole mõistlik, kuna seda tarbivad transpordiettevõtted pikkadeks vahemaadeks, ent siis ei võetud neid kuulda. „Bensiiniaktsiisi tõusuga on teine lugu, seda võib teha, kuna seda tarbitakse peamiselt Eestis,“ ütles ta.
  Vaht lisas, et oleks lootnud, et diisliaktsiisi tõus jäetakse ära ka juba järgmisel aastal, kuid mõistab, et riigieelarve seadust on ootamas juba kolmandat lugemist. „On juba novembri keskpaik ja päris raske on nii kiiresti nii kardinaalset muutust teha,“ ütles ta.
  Vahi sõnul on maksupaketis ka teisi mõistlikke otsuseid, näiteks see, et astmelist tulumaksu ei tule ja sotsiaalmaks jäetakse praegusele tasemele. „Minu arvates on need väga eluterved lähenemised, mida uus valitsus plaanib korda saata. Aplodeerin kolmikule, kes selle kokku on pannud,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.