Alan Vaht: uus maksupakett on eluterve

Olerexi juhatuse liige Alan Vaht  Foto: Andres Haabu
Eliisa Matsalu • 18. november 2016 kell 10:15

Olerexi juhatuse liikme Alan Vahi sõnul on äärmiselt tervitatav, et uus valitsus kavatseb 2018. aastast ära jätta diisliaktsiisi tõusu.

„See on väga mõistlik lähenemine,“ ütles ta. Vaht rääkis, et peamiselt just sellepärast ta eilset erakondade esimeeste pressikonverentsi kuulaski, et teada saada, kas ja mida valitsus kütuseaktsiisidega teha otsustab. Tema sõnul rääkis Olerex ka Reformierakonna juhitavale valitsusele, et diisliaktsiisi tõstmine pole mõistlik, kuna seda tarbivad transpordiettevõtted pikkadeks vahemaadeks, ent siis ei võetud neid kuulda. „Bensiiniaktsiisi tõusuga on teine lugu, seda võib teha, kuna seda tarbitakse peamiselt Eestis,“ ütles ta.

Vaht lisas, et oleks lootnud, et diisliaktsiisi tõus jäetakse ära ka juba järgmisel aastal, kuid mõistab, et riigieelarve seadust on ootamas juba kolmandat lugemist. „On juba novembri keskpaik ja päris raske on nii kiiresti nii kardinaalset muutust teha,“ ütles ta.

Vahi sõnul on maksupaketis ka teisi mõistlikke otsuseid, näiteks see, et astmelist tulumaksu ei tule ja sotsiaalmaks jäetakse praegusele tasemele. „Minu arvates on need väga eluterved lähenemised, mida uus valitsus plaanib korda saata. Aplodeerin kolmikule, kes selle kokku on pannud,“ ütles ta.

Hetkel kuum