Tänasest peab toidupakendil olema toitumisteave

Tänasest peab toidupakendil olema toitumisteave  Foto: Erik Prozes
Äripäev • 13. detsember 2016 kell 6:36

Alates tänasest on Euroopas kohustuslik toitumisalase teabe esitamine toidupakenditel - toiduvalmistaja peab esitama tarbijale info toidu energiasisalduse ning rasvade, küllastunud rasvhapete, süsivesikute, suhkrute, valkude ja soola koguse kohta.

Toitumisalane teave on info toidu energiasisalduse või toitainete -  valkude, süsivesikute, rasvade, kiudainete, vitamiinide, mineraalainete kohta.  Teavet ei pea esitama näiteks tee, maitsetaimede ja töötlemata toodete nagu värske liha, kala, aedvilja, mee, jahu ja pähklite puhul ning samuti toidu puhul, mida valmistatakse väikeses koguses otse tarbijale või mida müüakse kohalikule jaemüüjale, kes varustab tarbijaid.

Hetkel kuum