• Jaga lugu:

  Trump sai 270 valijamehe toetuse

  USA presidendiks valitud Donald Trump.Foto: epa

  Donald Trump jõudis veel ühe sammu võrra lähemale USA presidendi ametikohale, saades valijameeste kogus vajalikud 270 toetushäält.

  Selgub, et Washingtoni osariigis valisid neli valijameest Trumpi ning Hillary Clintoni asemel hoopis kolmanda kandidaadi. Kolm häält sai endine välisminister Colin Powell ning ühe hääle sai põlisameeriklaste aktivist Faith Spotted Eagle. Tegu on esimese korraga alates 1872. aasta presidendivalimistest, mil rohkem kui üks valijamees on “truudusetu”.
  Novembris toimunud valimiste tulemusena pidanuks Trump saama 306 valijamehe toetuse Clintoni 232 vastu. Pärast seda on mitmed tuntud tegelased kutsunud valijamehi üles hääletama Clintoni poolt isegi siis, kui tegelikult peaks hääl minema Trumpile.
  Juhul kui Trump poleks saanud 270 häält täis ehk 36 valijameest otsustanuks anda oma hääle kellelegi teisele, ei saaks Trumpist USA presidenti. Kui valijamehed otsustanuks hääled sedavõrd ümber mängida, et Clinton oleks saanud kokku vähemalt 270 häält, oleks tema USA järgmine president. Kui kumbki kandidaat 270 vajalikku häält kokku poleks saanud, oleks hääletamine liikunud edasi Esindajatekotta.
  Valijameeste kogu otsus kinnitatakse lõplikult 6. jaanuaril Kongressis. Trump saab ametlikult USA presidendiks 20. jaanuaril, mil ta annab ametivande.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Neste aktsia sööstis tulemuste peale langusse
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.