• Jaga lugu:

  Väikepoed saavad leebemad alkoreklaami nõuded

  AlkoholireklaamFoto: Postimees/Scanpix

  Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kavatseb uue eelnõuga keelata alkoholireklaami sotsiaalmeedias. Sama eelnõu leevendab võrreldes varem räägituga nõudeid väikepoodidele ning jätab tanklapoodidele alles alkoholi müügi õiguse.

  Ehkki alkoholi- ja reklaamiseaduse muutmise eelnõu varasem versioon internetireklaami ei käsitlenud, leidis valitsus, et eelnõu peab arvesse võtma ka internetis toimuvat ja sotsiaalmeedia suurt populaarsust. Samas leevendas valitsus müügipiiranguid väikepoodidele.
  „Alkohoolsed joogid peavad edaspidi olema teistest kaupadest eraldi ega tohi olla õuest nähtavad. Küll aga ei kohusta uus kord väikepoode alkoholi müügisaalis seina taha peitma. See hakkab puudutama üksnes suurpoode, kellel on üldpinda ehk müügi- ja laopinda üle 600 ruutmeetri,“ tutvustas Ossinovski.
  Valitsus loobus ka alkoholimüügi keelust tanklapoodides.
  Reklaamiseaduse rikkumise korral on juriidilise isiku trahvi ülemmäär 50 000 eurot.
  Eelnõu muud piirangud alkoholireklaamile
  •Reklaamis lubatakse edastada vaid neutraalset teavet (sh välistades inimeste näitamist, atmosfääri kirjeldamist ja lugude jutustamist);
  •Keelustatakse välireklaam, pikendatakse kellaajalist reklaamipiirangut raadios ja teles seniselt kella 21 kella 22-ni, keelatakse alkoholireklaam ajakirjade lisaväljaannete esi- ja tagakaanel jm;
  •Keelatakse alkoholi degustatsioonid poodides ja happy hour ehk alkoholi sooduspakkumine. Samuti ei tohi alkohoolse joogi multipakendi ostmine olla soodsam kui üksiku joogi ostmine.
  Eelnõu karmistab ka müüjate nõuet tuvastada alkohoolse joogi ostja vanus.
  Vastuvõtmisel riigikogus jõustub eelnõu tuleva aasta jaanuarist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.