Äripäev • 21 märts 2017

Vladimir Sapožnin asus juhtima munatööstust

Vladimir Sapožnin  Foto: Julia-Maria Linna

Eesti suurima munatööstuse DAVA Foods Estonia juhina asus ametisse Vladimir Sapožnin.

Sapožnin soovib uues ametis kinnistada Eggo kaubamärgi liidripositsiooni, panna Eesti inimesed eestimaiseid mune eelistama ning tuua Eestis poelettidele täiesti uudsed munatooted, seisab ettevõtte edastatud pressiteates.

DAVA Foods Estonia juhi Vladimir Sapožnini sõnul on tööleasumine Põhjamaade juhtiva munatoodete kontserni DAVA Foods Eesti juhina talle ametialaselt uus ja põnev väljakutse.

Ettevõtte põhifookuses on 2017. aastal tooteinnovatsioon, meeskonna tugevdamine ning kasumlik munamüük seoses üldise munaturu ületootmisega. Ettevõtte 2017. aasta käibeks prognoosib Sapožnin 8 miljonit eurot.

“Üks väljakutseid on panna Eesti inimesed ostma Eesti muna, sest kodumaise tootjana on päris keeruline võistelda importmunade madala hinnaga ja sellest tuleneva survega,” sõnas DAVA Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin.

Vladimir Sapožninil on pikaajaline töökogemus erinevates toiduainetööstuse ettevõtetes. Ta on olnud kaheksa aastat Cola Cola müügi- ja turundusdirektor Eestis, Leedus, Soomes ja Venemaal; Allied Domecq Spirits & Wine Eesti tegevjuht, Saku Õlletehase müügidirektor, NP Foods Group kommertsdirektor Lätis. Enne tööleasumist Dava Foods Estonia juhatuse esimehena oli Sapožnin Fazer Eesti müügidirektor.

Vladimir Sapožnini vanaisa oli legendaarne viiuldaja ja estraadimeister Vladimir Sapožnin. 

DAVA Foods Estonia on Eesti suurim munatootja, kes toodab aastas kokku ca 65 miljonit kanamuna. DAVA Foodsile kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles hetkel on kokku 250 000 kana.

Hetkel kuum