Äripäev • 31. märts 2017 kell 8:31

Elon Muski oodatakse suvel Peterburi majandusfoorumile

Peterburi majandusfoorumi korraldajad ootavad osalema Elon Muski.  Foto: Reuters/Scanpix

Ameerika miljardär, firmade Tesla ja SpaceX juht ja rajaja Elon Musk sai kutse osaleda 1.-3. juunini toimuval Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil, vahendas Interfax.

Eile teatas foorumit korraldav fond Roskongress, et Muskile on üritusel plaan üle anda Globaalse energia preemia tema „erakordsete organisatoorsete ja teaduslike pingutuste eest, mis on suunatud täiesti uue, ökoloogiliselt puhta elektrisõiduki ja aku loomisele“. Tava kohaselt on preemia üleandmisel kohal ka president Vladimir Putin, märgib Interfax.

Kui Musk kutse vastu võtab, on see tema mitmes Venemaa külastus. 2000ndate aastate algul käis ta näiteks kahel korral Moskvas, kus pidas läbirääkimisi raketitehnoloogia ostu teemal. Kokkuvõttes polnud need läbirääkimised aga edukad ning Musk otsustas ehitada raketi oma enda firma jõududega.

Hetkel kuum