Äripäev • 5. juuli 2017 kell 7:52

Mida tahab Yana Toom tegelikult?

Yana Toom  Foto: Andras Kralla

Sel nädalal jätkuvad Keskerakonnas peaminister Jüri Ratase toetajate läbirääkimised Yana Toomiga tema plaani üle osaleda Tallinnas kohalikel valimistel oma nimekirjaga.

Kui Jüri Ratas luges meie sõnumist välja, et nimekirja ei tule, siis ta eksis, ütles Toom Eesti Päevalehele antud intervjuus. "Ju siis sai ta pressikonverentsi sõnumist nii aru. Paraku ta eksis. Seal oli kohal nii peasekretär kui ka erakonna aseesimees, nii et oli selge, mida me seal teeme. Jürit ilmselt häirib sõna „läbirääkimine”. Minu poolest võib seda ka kõnelusteks nimetada, vahet ei ole."

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Eesti Ekspress kirjutab, et Toomi leeril on muuhulgas kaks personaaliaga seotud nõudmist:

1) Keskerakonna esinumber Lasnamäel olgu ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaar. Praegu on Lasnamäe esinumber abilinnapea Mihhail Kõlvart.

2) Keskerakond käigu tegevlinnapea Taavi Aasa kõrval välja veel üks linnapeakandidaat: Mihhail Kõlvart. Linnapeaks saaks neist kahest see, kes kogub valimistel rohkem hääli. Siiani on Kõlvart olnud peaminister Ratase poolt üks peamisi läbirääkijaid. Kõlvart on veennud Toomi, et see eraldi valimisnimekirja välja ei käiks.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist.

Hetkel kuum