Mait Kraun • 7. juuli 2017 kell 10:00

Aarman Puit kasvatas käivet poole võrra

Puit  Foto: Raul Mee

Metsafirma Aarman Puit tõstis mullu oma käivet poole võrra ja palkas juurde uusi töötajaid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et metsaraiega tegeleva Aarman Puit OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal ellneva aastaga võrreldes 47 protsenti, 7,54 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 23 624 euro võrra 404 192 euroni.

Ettevõtte keskmine töötajate arv kasvas kaheksa võrra 44ni. Käive töötaja kohta suurenes 21 protsenti, 171 418 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 10 protsenti, 1193 euroni kuus.

Mullu moodustasid ettevõtte käibest suurima osa metsavarumine (90 protsenti) ja metsamaterjali transporditeenus (9 protsenti). „Aasta möödus edukalt. Täidetud ning suures mahus ka ületatud said kõik RMK lepingumahud, lisaks suutsime ka realiseerida ettevõtte enda kinnistuid,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2017 aastal on plaanis välja vahetada kolm komplekti metsamasinaid John Deere. Tegemist on ülisuure tehinguga, kuid olemasolevad ning plaanitavad lepingud RMKs nõuavad seda. Samuti peame täiendama masinaparki kahe metsaveokiga koos haagisega.“

Ettevõtte ainuomanik on Aarne Tischler. Eelmisel aastal võttis ta firmast 25 000 eurot dividende. 2015. aastal võeti ettevõttest 15 000 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum