Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Edukas ehitaja jäi Venemaal hätta

  Irest Ehitus AS omanik Rein KiudsooFoto: Erik Prozes

  Irest Ehituse põhiklient Venemaal lahkus turult ja jättis Eesti ehitusettevõtte idanaabrite juures raskesse seisu.

  Irest Ehitus on Venemaal ehitanud 2001. aastast alates. 2014. aastaks oli ettevõte saanud üheks suurimaks Eesti ehitajaks Venemaal. Eelmise aasta lõpus lahkus aga Venemaa turult Irest Ehituse põhiklient, Soome firma Kesko. „Kuna olime Keskole spetsialiseerunud, siis otsime nüüd uusi kliente, aga Venemaal pole olukord eriti rõõmus,“ ütles Irest Ehituse omanik Rein Kiudsoo.

  Vaata ka Infopangast:

  Irest Ehitus AS

  Põhikliendist ilmajäämine mõjub Kiudsoo sõnul ettevõttele korralikult, vähendades müügitulu umbes poolteist korda. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 12,2 miljonit eurot, olles aastaga kasvanud 18%. Venemaal kliendi kaotamise tõttu keskendub Irest Ehitus taas rohkem Eesti turule.
  „Loodan, et saame omale Venemaal uued kliendid, peab ikka positiivselt mõtlema,“ ütles Kiudsoo. Teistesse riikidesse mineku peale pole ts enda sõnul isegi mõelnud. „See on väga keeruline,“ ütles ta.
  Kuigi ta ise loodab Venemaal tegevust ikka jätkata, ei soovita ta teistel Venemaa poole vaadata. „Venemaale tasub minna siis, kui on kindel välismaa klient kindlate objektidega. Täna on sinna mõttetu õnne otsima minna,“ rääkis ta. Nimelt ei tasu tema sõnul Venemaal kohalikke tellimusi vastu võtta, kuna need ei tasu end ära. „Kui soomlastel oli kindel printsiip, et nad on nõus maksma kindla asja eest rohkem, siis venelastel on vastupidi. Neid ei huvita kvaliteet absoluutselt, vaid tahavad ehitust võimalikult odavalt saada,“ ütles Kiudsoo.
  Aastal 2014 rääkis Kiudsoo, et on saavutamas Venemaal soovitud eesmärki ja jõudnud ehitusmahuni, mille juhtimist suudab veel piisavalt kontrollida. Tolleks ajaks oli Irest Ehitusel Venemaal kaks suurt lepingut, mis hõlmasid kumbki ligi 12 000ruutmeetrise keskuse ehitamist. Esimene on Soome firma Kesko toidukauplus K-Ruoka ja teine K-Rauta ehitusmaterjalide pood. Kuigi tellija palvel ei saa Kiudsoo kummagi ehituslepingu hinda avaldada, kinnitas Iresti juht toona, et need jäävad kümne miljoni euro kanti.
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
AS Pro Kapital Grupi brutokasum vähenes 10 miljoni euro võrra
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.