• Jaga lugu:

  Korterihinnad üle Eesti tõusuteel

  Kortermaja TartusFoto: Scanpix/Postimees

  Maa-ameti andmetel oli esimene poolaasta korteriturul aktiivne üle kogu Eesti ning korterite mediaanhind jätkas kasvu kõikides maakondades.

  „Korteriomandite mediaanhind jätkas aasta esimeses pooles tõusu kõikides maakondades, sealjuures kasvas ka tehingute koguväärtus ja arv,“ ütles maa-ameti peadirektor Tambet Tiits pressiteate vahendusel.
  Tehingute koguväärtus oli seejuures 708 miljonit eurot ehk kasv oli võrreldes eelmise aasta sama perioodiga koguni 20,8 protsenti. Tehinguid oli kokku 11 057, mida oli 11 protsenti enam kui aasta tagasi.
  Laenuga finantseeritud tehingute osakaal oli 2017. aasta esimesel poolel 47 protsenti – see on viimaste aastate kõrgeim näitaja, märkis maa-amet. Müüjate seas on juriidiliste isikute osakaal jätkuvalt suurenenud. Eraisikutest müüjate osakaal oli 2017. aasta esimesel poolel madalaim alates 2009. aasta teisest poolaastast.
  Tehingute mediaanhind tõusis 2017. aasta esimesel poolel 1219 euroni ruutmeetri kohta, mis on 5,8% kõrgem kui eelmise aasta esimeses pooles ning 1,1% kõrgem 2016. aasta teisest poolest. Uute korterite müügi osakaal oli tänavu kuue kuuga 16,7 protsenti. Näitaja on võrreldes eelmise perioodiga langenud, kuid siiski kõrge, tõi maa-amet välja.
  Tallinnas oli korteriomandite ruutmeetri mediaanhind 2017. aasta esimesel poolel 1636 eurot, mis on uus rekordtase. Tallinnas tõusis korteriomandite mediaanhind võrreldes aastataguse ajaga kõikides linnaosades.
  Mediaanhind Tallinna esmamüükidel võrreldes 2016. aasta teise poolega langes 3,6 protsenti. Maa-ameti hinnangul ei viita see siiski üldisele hinnalangusele, vaid on selgitatav tehingute struktuuri ja asukoha mõjudega.
  Tartu maakonna korteriomandite mediaanhind saavutas samuti rekordtaseme. Seejuures polnud mediaanhinna edetabelis esimene Tartu linn ise, kuna kallimad uusarendused kerkivad peamiselt hoopis lähivaldadesse.
  Niisiis oli maakonna kõrgeim korteri ruutmeetri mediaanhindi Luunja vallas  310 eurot, Tartu vallas 1291 eurot ja Ülenurme vallas 1281 eurot. Tartu linn sai 1236 euroga alles neljanda koha.
  Pärnumaal näitas olulist kasvu nii tehinguaktiivsus kui ka mediaanhind. Ida-Viru maakonnas tehinguaktiivsus tõusis, kuid hinnatase jäi stabiilseks, lisas maa-amet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Linnamäe grupi firma müüb kaitseväele 10miljonilise välihaigla
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus ostab 10,2 miljoni euro eest 2. jalaväebrigaadile välihaigla Margus Linnamäe suurosalusega MM Grupi firmalt Semetron.