• Jaga lugu:

  Tekstiilitootja kasvatas käivet, aga kasum langes

  Tekstiilitootmise suurenemine aitas kaasa tööstustoodangu kasvule. Pildil tekstiilitootja Mivar-Viva.Foto: Andras Kralla

  Kodutekstiili tootja Mivar-Viva kasvatas müügitulu, aga kasum kukkus kahe kolmandiku võrra.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kodutekstiili tootmisega tegeleva Mivar-Viva ASi müügitulu kasvas 15 protsenti, 9,31 miljoni euroni. Ärikasum kukkus aga 67 protsenti, 162 145 euroni (võrreldes eelneva aastaga).
  Mullu töötas firmas keskmiselt 186 inimest, seda on aasta varasemast 7 võrra rohkem. Käive töötaja kohta kasvas 11 protsenti, 50 048 euroni.
  Ettevõtte põhitoodangu moodustavad mitmesugustest kangastest ning spetsiaalsetest kiusegudest või villatäidisega valmistatud tekid, padjad ja madratsikatted. Peale selle valmistatakse veel muid magamistarvikuid ja kodutekstiilitooteid.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Müük Eestis moodustas käibest 59,6 protsenti, ülejäänud läks ekspordiks. Ettevõtte järgmise aasta eesmärk on osta uusi tootmisseadmeid ja masinaid ning teha investeeringuid hoonetesse 0,51 miljoni euro eest.
  Ettevõtte omanikud on Vjatšeslav Jessipovitš (25,2 protsenti), Jüri Kraft (18,25 protsenti), Erik-Voldemar Üprus (14 protsenti) ja Kraft & Pojad OÜ (12,4 protsenti). Eelmisel aastal võeti firmast 45 000 eurot dividende. 2015. aastal maksid omanikud omale aga 284 125 eurot dividende.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.