Märt Belkin • 13. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinna Sadam tegi korraliku kasumi

Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Peagi börsidebüüti plaaniv riigifirma Tallinna Sadam teenis üheksa kuu peale kokku 27,1 miljonit eurot puhaskasumit, mida on suurema maksukulu tõttu tsipa vähem kui mullu samal ajal, ehkki ärikasum on mullusega võrreldes tõusnud.

Mullu jaanuarist septembrist teeniti puhaskasumit 29,7 miljonit eurot. Tallinna Sadama vahearuandest selgub aga, et tänavuse languse taga oli dividendide suurem tulumaksu- ja finantskulu. Ärikasum kasvas 1,4% ja jõudis 39,9 miljoni euroni.

Jaanuarist septembri lõpuni kasvas ASi Tallinna Sadam konsolideeritud kogutulu 22,5 miljoni euro ehk 29% võrra 99,3 miljoni euroni. Tulude kasv tulenes enim parvlaevaliikluse opereerimisest, mis on lisandunud uus ärivaldkond.

Üheksa kuu kokkuvõttes liikus läbi ASi Tallinna Sadam sadamate 14,3 miljonit tonni kaupa, mis oli võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,4 miljoni tonni ehk 9% võrra väiksem tulemus. Vähenemine toimus vedellasti toel, samas kui kõigi teiste lastiliikide mahud mõnevõrra kasvasid.

Üheksa kuuga kasvas teenindatud reisijate arv eelmise aastaga võrreldes 340 000 inimese ehk 4,3% võrra 8,22 miljoni reisijani. Eelkõige kasvas reisijate arv Tallinn-Helsingi liinil, kuid ka kruiisireisijate osas ja Tallinn-Stockholm liinil.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt