• Jaga lugu:

  Tallinna Sadam tegi korraliku kasumi

  Tallinna sadam.Foto: Andres Haabu

  Peagi börsidebüüti plaaniv riigifirma Tallinna Sadam teenis üheksa kuu peale kokku 27,1 miljonit eurot puhaskasumit, mida on suurema maksukulu tõttu tsipa vähem kui mullu samal ajal, ehkki ärikasum on mullusega võrreldes tõusnud.

  Mullu jaanuarist septembrist teeniti puhaskasumit 29,7 miljonit eurot. Tallinna Sadama vahearuandest selgub aga, et tänavuse languse taga oli dividendide suurem tulumaksu- ja finantskulu. Ärikasum kasvas 1,4% ja jõudis 39,9 miljoni euroni.
  Jaanuarist septembri lõpuni kasvas ASi Tallinna Sadam konsolideeritud kogutulu 22,5 miljoni euro ehk 29% võrra 99,3 miljoni euroni. Tulude kasv tulenes enim parvlaevaliikluse opereerimisest, mis on lisandunud uus ärivaldkond.
  Üheksa kuu kokkuvõttes liikus läbi ASi Tallinna Sadam sadamate 14,3 miljonit tonni kaupa, mis oli võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,4 miljoni tonni ehk 9% võrra väiksem tulemus. Vähenemine toimus vedellasti toel, samas kui kõigi teiste lastiliikide mahud mõnevõrra kasvasid.
  Üheksa kuuga kasvas teenindatud reisijate arv eelmise aastaga võrreldes 340 000 inimese ehk 4,3% võrra 8,22 miljoni reisijani. Eelkõige kasvas reisijate arv Tallinn-Helsingi liinil, kuid ka kruiisireisijate osas ja Tallinn-Stockholm liinil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.