Mait Kraun • 24. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinna Sadama tütarfirma sai suure kahjumi

Laev Muugal.  Foto: Tallink

Tallinna Sadama tütarfirma TS Shipping teenis 2016. aastal suure ärikahjumi, sest toornafta hinnalangus viis laevade kasutuse päevatasud järsult alla.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mere-lastiveo organiseerimise ja laevade agenteerimisega tegeleva TS Shipping OÜ müügitulu kasvas mullu protsendi võrra, 4,61 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus 1,47 miljoni euroni, veel 2015. aastal saadi 5,17 miljonit eurot kahjumit.

Mullu töötas ettevõttes 44 inimest, see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta kasvas protsendi võrra, 104 840 euroni. Keskmine brutotasu langes 8 protsenti, 3274 euroni kuus.

„Alates 2014. aasta lõpust järsult langenud toornafta hind mõjutas ka 2016. aastal kogu nafta- ja gaasitööstust ning sellega seotud offshore laevastike omanikfirmade majanduslikke näitajaid,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„Paljud laevad on viidud metalli kokkuostu ja olemasolevate laevade kasutuse päevatasud on ülepakkumise tõttu langenud ligikaudu 70 protsenti. Selle tõttu on omanikud sunnitud seiskama varem plaanitud investeeringud laevade remonti ja modifitseerimisse.“

Ettevõte kirjutas, et otsustasid 2016. aasta mais sisse viia range kokkuhoiupoliitika, mille raames vähendatakse nii meeskondade kui kontoritöötajate palka. Kõik varem planeeritud investeeringud viidi üle 2018. aastasse ning remondieelarveid vähendati lubatud miinimumini.

TS Shippingu ainuomanik on Tallinna Sadam AS. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt