Kristjan Pruul • 8. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Brexiti kõnelustes toimus läbimurre

Theresa May ja Jean-Claude Juncker  Foto: EPA

Suurbritannia nõustus reede varahommikul viimaste ELi nõudmistega Põhja-Iirimaa piirirežiimi osas ning Brexiti läbirääkimiste esimese etapi võivad ELi riigipead järgmisel nädalal nüüd õnnelikult lõppenuks kuulutada.

Pikki kuid kestnud läbirääkimiste tulemusel on Suurbritannia nõustunud enamiku ELi nõudmistega. Kõik Suurbritannias elavad Euroopa Liidu kodanikud (ja vastupidi) säilitavad ka edaspidi kõik oma õigused riigis viibida ning sellelt sotsiaalkaitset saada. Samuti säilib õigus kutsuda enda juurde oma lähisugulasi. Läbirääkimiste teise faasi nihkus vaidlus selle üle, kas riiki kolimise õigus peaks laienema ka tulevastele abikaasadele ja sugulastele, seisab Ülemkogule saadetud teatises. Õigus riigis viibida kaob pikema kui viieaastase lahkumise korral.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt