Saksa majandus lubab kiiremat tõusu

14. detsember 2017, 12:00
Saksamaa lipp
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171214/NEWS/171219827/AR/0/AR-171219827.jpg
Ainult tellijale

Saksamaa majandus on heas seisus ning kasv liigub hoogsalt edasi ka tulevasse aastasse, prognoosib Ifo instituut, mis tõstis majanduskasvu ootust 2 protsendilt 2,6 protsendile.

"Kasv on laiapõhjaline, hõlmab nii ehitust kui tootmist ja kaubandust, samuti ületavad majanduskindluse indeksi näitajad pidevalt rekordeid," ütles instituudi majandusanalüütik Timo Wollmerhaeuser. 2019. aastaks ennustab instituut 2,1protsendilist majanduskasvu.

Tööhõive on Saksamaal samuti kasvanud rekordtasemele ning tänavuselt 44,3 miljonilt inimeselt kasvab töötajate arv ületulevaks aastaks üle 45 miljoni. Sarnases tempos väheneb töötuse määr ning töötute arv. Ifo prognooside järgi liigub hinnatõus samuti ülespoole, kuid üle kahe protsendi lähemal paaril aastal ei tõuse.

Ka Saksa riigieelarve on näidanud kümnetesse miljarditesse eurodesse jäävat ülejääki, kuid arvestades praegu valitsevat teadmatust tulevase valitsuse koosseisu kohta, on ülejäägi prognoosimine praegu veel tänamatu töö.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2017, 11:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing