Kristjan Pruul • 14 detsember 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Saksa majandus lubab kiiremat tõusu

Saksamaa lipp
Saksamaa lipp  Foto: epa

Saksamaa majandus on heas seisus ning kasv liigub hoogsalt edasi ka tulevasse aastasse, prognoosib Ifo instituut, mis tõstis majanduskasvu ootust 2 protsendilt 2,6 protsendile.

"Kasv on laiapõhjaline, hõlmab nii ehitust kui tootmist ja kaubandust, samuti ületavad majanduskindluse indeksi näitajad pidevalt rekordeid," ütles instituudi majandusanalüütik Timo Wollmerhaeuser. 2019. aastaks ennustab instituut 2,1protsendilist majanduskasvu.

Tööhõive on Saksamaal samuti kasvanud rekordtasemele ning tänavuselt 44,3 miljonilt inimeselt kasvab töötajate arv ületulevaks aastaks üle 45 miljoni. Sarnases tempos väheneb töötuse määr ning töötute arv. Ifo prognooside järgi liigub hinnatõus samuti ülespoole, kuid üle kahe protsendi lähemal paaril aastal ei tõuse.

Ka Saksa riigieelarve on näidanud kümnetesse miljarditesse eurodesse jäävat ülejääki, kuid arvestades praegu valitsevat teadmatust tulevase valitsuse koosseisu kohta, on ülejäägi prognoosimine praegu veel tänamatu töö.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt