Äripäev • 20. juuli 2018 kell 5:14

Ehituses jätkub hinnatõus

Foto: Raul Mee

Ehitushinnaindeksi muutus oli II kvartalis võrreldes eelmise kvartaliga 0,3% ja võrreldes eelmise aasta II kvartaliga 2,0%, teatab statistikaamet.

Indeksit mõjutas II kvartalis võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga eelkõige tööjõu kallinemine, mis andis indeksi kogutõusust kolmveerandi. Eelmise kvartaliga võrreldes kallines materjal 0,3%, ehitusmasinate kulutused tõusid 0,7% ja tööjõule 0,4%.

Remondihinnaindeksi muutus oli II kvartalis võrreldes I kvartaliga 0,4% ja võrreldes eelmise aasta II kvartaliga 1,7%.

Ehitushinnaindeksi arvutamisel kaasatakse neli gruppi: eramud, korruselamud, tööstus- ja ametihooned. Remondihinnaindeksi puhul on vaatluse all ametihooned. Ehitushinnaindeks sisaldab ehitusplatsi otsekulude hinnamuutust, selleks arvestatakse tööjõudu, ehitusmasinaid ja -materjali.

Hetkel kuum