Äripäev • 7. august 2018 kell 7:31

Ettevõtetele hüvitati 230 000 euro eest kahjusid

raha  Foto: Reuters/Scanpix

Esimesel poolaastal hüvitas KredEx Krediidikindlustus ettevõtetele ligi 230 000 euro eest kahjusid, kui sattusid raskustesse nende partnerid Rootsis, Soomes, Horvaatias, Slovakkias ja Eestis.

Kui veel eelmisel aastal samal ajal olid ettevõtted kindlustanud oma käivet kokku 271 miljoni euro eest, siis tänavu juba 353 miljoni euro eest ehk ligi kolmandiku võtta enam.

"Selle poolaasta ebaõnnestunud tehingud Skandinaavias näitavad, et ettevõtetel tekib ootamatuid olukordi ka usaldusväärsetes äripiirkondades. Nii juhtus näiteks tänavu ka Eesti ettevõtete seni edukate Taani äripartneritega, kes ootamatult pankroti välja kuulutasid," rääkis krediidikindlustuse juht Erki Aamer pressiteate vahendusel.

KredEx Krediidikindlustus on kohalik krediidiriskide kindlustusettevõte Eestis, mis pakub ettevõtetele ning eksportijatele võimalust kindlustada oma äri laekumata arvetest tekkivate kahjude vastu. Tegutsemisaja jooksul on KredEx Krediidikindlustus kindlustanud Eesti ettevõtete müügikäivet 81 riigis üle 3 miljardi euro ulatuses.

Hetkel kuum