Äripäev • 4. september 2018 kell 10:56

Elektrienergia hinnatõusu taga oli kuiv ilm

Elekter  Foto: epa

Eelmisel nädalal kallines elektrienergia kõigis kolmes Balti riigis - elektrimüüja Elektrum Lietuva sõnul on hinnatõusu taga kuiv ilm, vahendas Läti rahvustelevisioon.

„Läinud nädalal olid elektrienergia hinnad endiselt tooraine hinnatõusu ja heitmelepingute mõju all, samuti mõjutas vaikne ja kuiv ilm, mille tõttu tootsid tuuleelektrijaamad väiksemas koguses elektrienergiat. Samuti sõltuvad hinnad elektritootmise vähenemisest, mille taga on iga-aastane hooldus Rootsi jaamades,“ märgib ettevõte.

Eelmisel nädalal kallines Leedus elektrienergia 4,3% võrra, 61,48 eurole MWh eest, Lätis oli tõus 4,6% ehk 61,71 eurot MWh eest. Eestis tõusis elektrienergia hind läinud nädalal 10,9% võrra ning MWh eest tuli maksta 60,75 eurot.

Balti riikide elektrienergia tarbimine oli 479,9 GWh ja seda oli 0,4% vähem kui nädal varem. Piirkonna toodang kasvas nädala jooksul 1,4% võrra ja see lähenes 400 GWh-le.

Hetkel kuum