• Jaga lugu:

  Tallinna Lennujaam tegi reisijarekordi

  Kolme miljones reisija Kelly Kaldra saabus Nordica Kopenhaageni lennuga reisilt Vietnamist.Foto: Tallinna Lennujaam

  Lõppeva aasta viimasel päeval jõudis Tallinna Lennujaama reisijate arv rekordilise 3 miljonini, tõustes eelmise aastaga võrreldes 13 protsenti ehk 350 000 inimese võrra.

  Järgmisel aastal alustab lennujaam reisiterminali laienduse planeerimist, et olla valmis teenindama 5-6 miljonit inimest aastas.
  Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubout’ sõnul on kasvanud nii lennujaama läbivate välisturistide arv kui eestlaste reisimine välismaale. “Soodne majanduskeskkond suurendab inimeste võimalusi reisida. 3 miljoni reisija piiri ületamisele aitasid kaasa ka tänavused pikad pühad, mis soodustasid reisimist,” lausus Mürk-Dubout.
  Tallinna Lennujaama läbis miljon reisijat 2005. ja 2 miljonit reisijat 2012. aastal.
  2018. aastal suvel ehk reisimise tipphooajal sai Tallinna Lennujaamast regulaarlendudega lennata 41 sihtpunkti. Tallinna lendab detsembri lõpu seisuga regulaarselt kokku 16 lennufirmat. 2018. aastal alustas Tallinnast kahe liiniga lendamist Wizzair.
  “Ka 2019. aastal prognoosime mitme uue sihtpunkti lisandumist,” rääkis Mürk-Dubout.
  Tallinna Lennujaama kõige suurema reisijate osakaaluga lennufirma oli eelmisel aastal Nordica. “Nordicaga lendas pea 23% neist 3 miljonist reisijast,“ ütles Nordica kommunikatsioonijuht, Toomas Uibo.
  Viimase 25 aasta jooksul on lennujaama reisijate arv tervikuna kasvanud enam kui 10 korda. Aastatel 1992–1997 läbis lennujaama aastas keskmiselt 350 000 inimest ehk sama palju kui sel aastal lisandus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
KredExi endine juht Lehar Kütt liitus Coop Pangaga
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.