• Jaga lugu:

  Tänavu nõutumad oskused töötajale

  Inimeste oskuslik juhtimine on oskus, mis tõuseb aina enam hinda. Foto: Shutterstock

  Portaal LinkedIn pani kokku rea omadustest ja oskustest, mis lähevad just alanud aastal eriti hinda.

  Sealjuures eristatakse nii-öelda pehmeid kui ka pigem konkreetseid teadmisi nõudvaid oskusi. Portaal CNBC vahendab, missuguste oskuste või missuguste valdkondadega on tegu ehk millele tasuks ka enda tegemiste ja enesearenduse puhul sel aastal eriti silma peal hoida.
  PEHMED OSKUSED-OMADUSED
  Loomingulisus ja loominguline mõtlemine
  Võime veenda ning veenev olla
  Oskus teha koostööd
  Kohanemisvõime
  Aja oskuslik planeerimine
  PROFESSIONAALSED OSKUSED-TEADMISED
  Pilvarvutus
  Tehisintellekt
  Analüütilised oskused
  Inimeste juhtimine
  Kasutajakogemuste disain
  LinkedIn Learningi juht Paul Petrone ütles CNBCle antud kommentaaris, et esmakordselt jõudsid pehmete oskuste nimekirja etteotsa loomingulisus ning kohanemisvõime. Professionaalsete oskuste nimistu eesotsas pole aga varem olnud inimeste juhtimise oskust.
  “Kuigi digitaalsed oskused nagu pilvarvutus ning tehisintellekt jõudsid professionaalsete oskuste ette, tähendab nende oskuste teke omakorda, et töötajad mõistavad uute tehnoloogiate kasutuselevõtu olulisust, aga mõistavad ka neid asju, mida tehnoloogia teha ei suuda: inimestevahelist suhtlust, kastist välja mõtlemist ning uute lahenduste leidmist tekkinud probleemidele,” arutles Petrone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.