• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: levinumad GDPRi rikkumised

  Millised on olnud GDPRi levinumad rikkumised ja kui suured on olnud nende rikkumiste eest määratud karistused Eestis ning Euroopas, sellest räägime andmekaitseeksperdi, advokaadibüroo Sorainen advokaadi Tea Kookmaaga.Foto: Scanpix

  Eelmisel aastal jõustunud Euroopa uute andmekaitse nõuete puhul kartsid ettevõtjad kopsakaid trahve, mis nõuete eirajaid ähvardavad. Millised on olnud GDPRi levinumad rikkumised ja kui suured on olnud nende rikkumiste eest määratud karistused Eestis ning Euroopas, sellest räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis andmekaitseeksperdi, advokaadibüroo Sorainen advokaadi Tea Kookmaaga.

  Esmaspäeval avaldas rahandusministeerium analüüsi erakondade valimislubaduste kohta. Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Sven Kirsipuu teeb hommikuprogrammis ülevaate kõige suurema rahalise mõjuga valimislubadustest.
  Hommikuprogrammi juhivad Indrek Mäe ja Aivar Hundimägi.
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Eetris on salvestus investor Toomase konverentsi arutelust. Muu hulgas kuuleb, kuhu investeerida 1000 ja 100 000 eurot täna, kuidas luua võitev strateegia 2019. aastaks ning hulgaliselt praktilisi soovitusi investeeringute juhtumiseks. Arutlusringis osalevad investor ja TalTechi ja ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõud Kristjan Liivamägi, investor ja aktiivne kaupleja Ivar Mägi, ettevõtja ja investeerimisfondide juht Londonis Katre Saard ning päevakaupleja Marat Kasparov. Arutlusringi juhib investor ja Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.
  13.00–14.00 "Cleantech". Teeme juttu innovatsioonist Eesti riigis. Uurime, kui kaugel on rakendusuuringute keskuse loomise plaan ning mida see Eesti riigile tähendaks. Mis on tulevase keskuse eesmärk ning kuidas see aitab ületada n-ö surmaorgu teadustööde ja nendel põhinevate rakenduste vahel? Stuudios avab teemat riigikogu liige Anne Sulling.
  Lisaks tutvustab idufirma 3cular looja Kaisa Hansen elu start-up'i konkurssidel ja seda, kuidas oma ideega jõuda kaugele nii Eestis kui ka maailmas. Saatejuht on Mart Valner.
  15.00–16.00 "Isemajandav Eesti"*. Saates tutvustab ettevõtja Jaan Pillesaar Teenusmajanduse Koja välja töötatud digitaalset solidaarsussüsteemi, mille teostumine tähendaks seda, et riigi roll teenuste pakkumisel väheneks oluliselt ning suureneks inimeste otsustusõigus ja valikuvabadus. Samuti paraneks praegu riigi pakutavate teenuste kvaliteet ning väheneks maksumaksja raha raiskamine. Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  * - kordussaade
  Kuulake raadiot otse siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.