Äripäev • 31 märts 2019

Raadiohommikus: ajakirjandus ja pangandus

Investeerimispankur Joakim Helenius.  Foto: Andras Kralla

Esmaspäeva hommikul on Äripäeva raadios külalised investeerimispankur Joakim Helenius ja erru minev ajakirjanik Väinu Rozental.

Räägime nendega panganduses ja ajakirjanduses toimunust ja toimuvast.

Hommikuprogrammi veavad Meelis Mandel ja Rivo Sarapik.

Saatepäev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Kuum tool". Kuumadel toolidel on riigikontrolör Janar Holm ja finantsinspektsioonijuht Kilvar Kessler. Arutlusele tulevad kriisid Skandinaavia panganduses ning vormuva koalitsiooni plaan lõhkuda nii teine pensionisammas kui ka valitsusläbirääkijate otsused oluliste investeeringute osas. Kui selge on suund, kuhu Eesti majanduspoliitika liigub – kas turbulentsed sündmused ennustavad radikaalset pööret, mis tõstab rahvusliku ja iseoleva majanduse konkurentsivõimet, või ootab Eesti majandust ees külm seisak?

Saadet juhib Äripäeva uudistetoimetuse ajakirjanik Allan Rajavee.

12.00–13.00 "Juhi Jutud". Saates on külas Paavo Nõgene, kes käinud läbi tee ajalehepoisist miljonäriks ja riigi ühe suurema firma tippjuhiks. Ta räägib saates, mida esimene aasta börsifirma juhina õpetas, miks ta ühtegi juhtimisraamatut lugenud pole ning mida peab tegema, et Tallinkist saaks miljardilise käibega firma.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

13.00–14.00 "Maksu- ja tolliamet annab nõu". Räägime saates olukorrast transpordisektoris – millised on mured, kuidas võidelda ümbrikupalkadega ning kuidas mõjutab praegune maksukorraldus Eesti vedajate konkurentsivõimet. Saates on külas autoettevõtete liidu direktor Villem Tori, tööinspektsiooni juhtiv tööinspektor Jüri Milov ning maksu- ja tolliameti maksuauditi osakonna üksuse juht Külli Koidumäe.

Saadet juhib Priit Pokk.

15.00–16.00 "Lavajutud". Saade on salvestatud kinnisvarakonverentsil "Kinnisvarapööre". Esimese ettekande teeb Luminori suurklientide osakonna juht Peter S. Treialt. Teema on ärikinnisvara analüüs ja märgid, mida tähele panna 2019. aastal.

Teisena kõneleb Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Igor Habal. Teemaks elukondliku kinnisvara võrdlev analüüs ja prognoos käesolevaks aastaks.

Kuula Äripäeva raadiot otse sagedusel 92,4 Mhz või veebistriimina ning saateid järelkuulamisena Äripäeva raadio kodulehelt http://raadio.aripaev.ee.

Hetkel kuum