Kristjan Pruul • Priit Pokk • 4. september 2019 kell 12:32
Uudised
Ainult tellijale

Boris Johnsonist võib saada lühima ametiajaga peaminister

Küsimustele, kas peaminister kavatseb parlamendi hääletusi järgida, vastas Boris Johnson, et tema järgib rahvahääletuse tulemust.  Foto: AFP

Kiirmarsil Euroopa Liidust leppeta lahkuda üritav Boris Johnsoni toetus parlamendis on jäänud vähemusse ja ta seisab vastamisi alandava kohustusega minna taas Euroopassse lisaaega küsima. Uued valimised on iga hetkega üha tõenäolisemad.

Teisipäeva õhtul hääletasid Briti parlamendisaadikud häältega 328 : 301 taas selle poolt, et valitsus peab iga hinna eest vältima leppeta lahkumist. Parlament on eriti kahtlustav lihtsal põhjusel: Johnson üritab aktiivselt parlamenti kuuks ajaks tööst välja lülitada ja opositsioon näeb selles katset kukutada Suurbritannia Euroopa Liidust lihtsalt välja.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum