Äripäev • 8 jaanuar 2020

Raadiohommikus: kinnisvarabuum, EASi uue juhi plaanid ja metsanduse tulevik

Foto: Andras Kralla

Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme juttu palju kõneainet pakkunud metsanduse tulevikuplaani koostamisest.

Kui hästi kukkus välja peagi avalikkuse ette jõudev metsanduse arengukava aastateks 20202030, selgitab kava koostamises osalenud Eestimaa Looduse Fondi juht Tarmo Tüür.

Oma plaanidest räägib pikaaegne tippjuht ja EASi värske juht Peeter Raudsepp.

Kõneleme värskelt valitud Eesti silmapaistvaima noore juhi tunnustusest, mida siinsed tippjuhid on aastaid välja andnud. Sel korral pälvis tunnustuse Ensto Enseki juht Kaarel Suuk, kellest tuleb rääkima valimiste esindaja, TREV-2 juhatuse esimees Sven Pertens.

Justiitsministeerium plaanib üle 20 aasta muuta üürituru reegleid. Neid tuleb hommikuprogrammi selgitama kinnisvaraekspert Tõnu Toompark, kes aitab mõõta ka kuumava Tallinna kinnisvaraturu pulssi.

Kuuleme ka rahandusminister Martin Helme ja LHV panga juhi Erki Kilu selgitusi, kuidas võidelda edaspidi rahapesu vastu nii, et süütud pangakliendid ei kannataks.

Hommikuprogrammi veavad Rivo Sarapik ja uudistetoimetaja Kaisa Gabral.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". USA ja Iraani värske konflikt on vaid üks peatükk Lähis-Ida rahutustes ja USA presidendi Donald Trumpi otsus vajutada päästikule tulenes Iraani kuid kestnud provokatsioonidest. Kas Lähis-Idas ootab nüüd ees suurem sõda ja mil määral tõmmatakse konflikti Eesti kaitseväelased? Neid küsimusi arutame kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri Kadi Silde ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse analüütiku Sven Sakkoviga.

Saadet juhib Allan Rajavee.

12.00–13.00 "Äripäeva fookuses". Läinud aasta lõpus tegid Priit Pokk ja Rivo Sarapik kokkuvõtte viimase kümnendi tähtsamatest sündmustest ja mõjutajatest ettevõtluses, börsidel, poliitikas, ühiskonnas ja mujal elus.

Saates tuleb juttu olulistest muutustest panganduses ning sellest, kuidas süütud ettevõtjad maksavad kurikaelte tegude eest, kuidas on esile kerkinud sõnakad ja äärmuslikud poliitilised jõud ehk mida võiksime õppida turbulentsetest aegadest ja olukordadest. Samuti räägime meie käitumist ja otsuseid mõjutavatest tehnoloogiatest.

Esimest osa saab järele kuulata siit:

13.00–14.00 "Nimed müügitahvlil". Tehingu lukustamise faasis on julgusel ja kogutud infol suur roll. Saates räägime olulistest hetkedest, mille mahamagamine tähendab tehingu kaotamist. Tutvustame closing'u-tehnikaid. Selgitame, mis on stopphind ja kuidas mõista, miks klient mõnikord kõhkleb.

Saatejuhid on Dominate Sales OÜ müügitreenerid Silver Rooger ja Urmas Kamdron.

15.00–16.00 "Teabevara tund". Ehituse teabevara peatoimetaja, OÜ Laesson & Partnerid jurist Tuulikki Laesson räägib saates eelmise aasta lõpus kehtestatud uutest nõuetest planeeringu vormistamisele ja ülesehitusele, samuti uuest veeseadusest ning sellest, mida teha olukorras, kui kraav muutub keskkonnaregistrisse kantuna veekoguks, mistõttu võib planeeritud ehitusala jääda ehituskeeluvööndisse.

Saadet juhivad Äripäeva teabevara toimetaja Külli Seppa ja teabevara vanemtoimetaja Heidi Saar.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum