Jaanus Vogelberg • 26. jaanuar 2020 kell 12:37
Uudised
Ainult tellijale

Iraan üritab bitcoiniga USA sanktsioonide vastu võidelda

Iraani president Hassan Rouhani ja keskpanga juht Naser Hemati  Foto: Iraani valitsus/AFP/Scanpix

USA poolt viimase kahe aasta jooksul Iraanile kehtestatud sanktsioonid on pealtnäha efektiivsed olnud, vähendades riigi majandust 10-20 protsendi võrra. Samas on sanktsioonid motiveerinud Iraani ennast krüptorahade abil USA poolt kontrollitavast finantssüsteemist lahti siduma.

Iraanis kasutavad krüptorahasid nii tavainimesed kui valitsus. Rahvusvahelised regulaatorid on üritanud eriti bitcoini kasutamist seetõttu tugevalt reguleerida asuma, kuid krüptorahadega pole see sugugi nii lihtne, kirjutab Foreign Policy.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum