Allan Rajavee • 2. aprill kell 15:26
Uudised
Ainult tellijale

Nestor: esimesed päästepaketid hoiavad Eestit vee peal kõige kauem juunini

„Kui normaalse majandustegevuse taastumist on aga oodata parimal juhul aasta lõpus, siis muutub olulise osa ettevõtete jaoks mõistlikumaks majandustegevus lõpetada," tõdes SEB majandusanalüütik Mihkel Nestori.   Foto: Andras Kralla

Täna riigikogule üle antud Ratase valitsuse lisaeelarve sisuga võib rahul olla, kui koroonaviiruse puhang taanduks ja tavapärane majandustegevus taastuks juba järgmisel kuul, arvab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor, kes aga leidis, et valitsus peaks hakkama nüüd valmistuma siiski tumedamateks stsenaariumiteks.

SEB majandusanalüütik nentis, et praegu puudub vastus küsimusele, kas mais või juunis suudetakse normaalne majandustegevus taastada. „Isegi juhul, kui viirus on Eestis ja mujal Euroopas taandumas, on juba täna selge, et karmid piirangud inimeste vabale piiriülesele liikumisele jäävad kestma palju kauemaks,“ leidis Mihkel Nestor.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum