Äripäev • 17. august 2020 kell 15:36
Uudised
Ainult tellijale

Raadiohommikus: karmist tootjavastutuse seadusest ja olukorrast Valgevenes

Reet Aus räägib Äripäeva hommikuprogrammis, miks inimesed nii vähe oma riideid taaskasutavad ja miks tekstiilijäätmete utiliseerimine maailmas eriti hoogu ei kogu.   Foto: Kristi Kamenik

Aasta alguses kehtestas Prantsusmaa seaduse, et tekstiilitootjad peavad oma toodetud ja müüdud kauba ise kokku koguma, et tekiks vähem jäätmeid. Kuidas sealsed ettevõtted muudatusega toime tulevad ja ka kas nii karmi tootjavastutuse seadust vajab ka Eesti, arutame hommikuprogrammis keskkonnaeksperdi Harri Mooraga.

95% maailmas toodetavatest tekstiilidest on võimalik taaskasutada, ometigi reaalsuses jõuab taaskasutusse vaid hädine protsent riietest. Miks inimesed nii vähe oma riideid taaskasutavad ja miks tekstiilijäätmete utiliseerimine maailmas eriti hoogu ei kogu, räägib hommikuprogrammis moedisainer Reet Aus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum