Äripäev • 7. september 2020 kell 5:09
Uudised
Ainult tellijale

Odavam kütus ja soodsam üür langetasid tarbijahinnaindeksit

Suurem mõju tarbijahinnaindeksi muutusele oli ka eluasemeteenustel, kuna üür oli 14% ja kodudesse jõudnud elekter 7,4% mullusest odavam  Foto: Andras Kralla

Statistikaameti andmetel tõusis tarbijahinnaindeks augustis võrreldes juuliga 0,6% ning võrreldes eelmise aasta sama kuuga langes 0,9%. Mulluse augustiga võrreldes olid kaubad 0,3% ja teenused 2,0% odavamad.

Statistikaameti juhtivanalüütik Viktoria Trasanov tõi välja, et juba viiendat kuud järjest mõjutas tarbijahinnaindeksi 12 kuu muutust enim mootorikütuse hinnalangus. „Eelmise aasta augustiga võrreldes oli diislikütus seekord 24,2% ja bensiin 6,9% odavam,“ ütles Trasanov.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum