Anu Jõgi • 26. oktoober 2020 kell 10:10
Uudised
Ainult tellijale

Soomet raputab hiiglaslik psühhoteraapia patsientide andmete vargus

Soomes pakub kirik ja kolmas sektor andmevarguse ohvritele abi ja nõu.  Foto: Heikki Saukkomaa, Lehtikuva/Reuters

"Otsimispiirkond on terve maakera suurune," ütles Soome kriminaalpolitsei uurija Marko Leponen eelmisel nädalal ilmsiks tulnud andmevarguse ja väljapressimise kohta, kus kurjategija kätte jõudis kümnete tuhandete psühhoteraapiakeskuse patsientide andmed, kirjutab Talouselämä.

Soome internetiruumis avalikustati möödunud nädala kolmapäeval psühhoteraapiakeskuse Vastaamo klientide andmeid. Hiljem andmed eemaldati veebist. Asja uurib Soome kriminaalpolitsei, kelle sõnul on neil käsil mitu uurimisliini.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum