Äripäev • 16. november 2020 kell 8:30
Uudised
Ainult tellijale

Reovesi ennustas Läti linna koroonapuhangut

Kuldiga linn Lätis.   Foto: Reuters/Scanpix

Läti linna Kuldiga reoveesüsteemist leiti koroonaviirust vaid mõned päevad enne seda, kui linnas puhkes koroonapuhang, vahendab Läti rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Läti teadlased avastasid kevadel meetodi, mille alusel on võimalik analüüsida, kas koroonaviirust võib leida ka linna reoveesüsteemist. Teadlased jõudsid arusaamisele, et viiruse kontsentratsiooni suurenemine reoveesüsteemis annab märku selle kohta, kas linna või piirkonda võiks tabada koroonapuhang. Kuna reoveesüsteem “ennustab” puhangut umbes nädal aega ette, suudaksid ametivõimud reageerida ja vajadusel näiteks piiranguid kehtestada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum