Äripäev • 19. november kell 9:01
Uudised
Ainult tellijale

Eestlased rabavad tööd kosmose küberkaitse nimel

Eesti ettevõtted hakkavad edaspidi arendama kosmose valdkonna küberkaitset.  Foto: Euroopa Kosmoseagentuur

Eesti ettevõtete konsortsium sõlmis lepingu Euroopa Kosmoseagentuuriga kosmose küberkaitse valdkonnas.

Eesti kosmose start-up Spaceit koos CybExer Technologies ja CGI Eestiga sõlmisid lepingu Euroopa Kosmoseagentuuriga (ESA), et arendada ESA GSTP programmi raames küberkaitsele suunatud satelliidioperatsioonide simulaatorit. Simulaator võimaldab satelliitside süsteemide arendamist, katsetamist ja valideerimist kontrollitud keskkonnas. Samuti aitab simulaator arendada satelliidioperaatorite, süsteemiadministraatorite ja IT-turbe ekspertide küberkaitseoskuseid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum