Allan Rajavee • 18. detsember 2020 kell 6:11
Uudised
Ainult tellijale

Suhteline vaesus näitas vähenemise märke

Aastases võrdluses on suhteline vaesus enim vähenenud vanemaealiste ja laste hulgas  Foto: Andras Kralla

Statistikaameti andmetel elas 2019. aastal absoluutses vaesuses 2,3% ja suhtelises vaesuses 20,7% Eesti elanikkonnast. Võrreldes 2018. aastaga vähenes suhtelises vaesuses elavate inimeste osatähtsus ühe protsendipunkti võrra. Absoluutses vaesuses elavate inimeste osatähtsus suurenes 0,1 protsendipunkti.

Statistikaameti juhtivanalüütik Anet Müürsoo sõnul näitab absoluutne vaesus, kui suur osa ühiskonnast ei ole võimeline end ära elatama. „Absoluutses vaesuses elas möödunud aastal 30 500 inimest, mis tähendab, et nende leibkonna koosseisu arvestav kuu sissetulek oli väiksem kui 221 eurot,“ ütles Müürsoo.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum