Hullu lehma tõbi restorane ei kimbuta

11. jaanuar 2001, 11:45

Tallinna restoranide seas läbi viidud küsitluse tulemusel selgus, et vaatamata Euroopas levinud hirmule hullu lehma tõve ees pole Eesti restoranide kliendid loomalihast toite vähem tellima hakanud. 'Veisefilee on isegi soositum kui seafilee,' väitis restorani Vana Tunnel juht Ülle Promet. Samas kinnitas Promet, et ostavad veiseliha vaid kindlalt partnerilt, kes annab garantii hullu lehma tõve puudumise kohta.

Küll kinnitasid mitmete restoranide töötajad, et kliendid küsivad, kas pakutav loomaliha pärineb ikka Eestist. 'Kui neile öeldakse, et tegemist on kohaliku lihaga, probleeme ei teki,' kinnitas restorani Vanaema juures tundmatuks jääda soovinud töötaja.

Turistide huvitumist hullu lehma tõve esinemisvõimaluste kohta kinnitas ka Toomkooli restorani kelner Jaanus. 'Kui ütlen neile, et ohtu pole, tellitakse loomaliha ikka,' kinnitas ta.

Klientide huvi vähenemist loomalihatoitude suhtes polnud märganud ka restoranide Olde Hansa ja Kalle Kusta töötajad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing