PM: Tööstused tõstavad tervisliku toidu mainet

20. aprill 2004, 08:11

Eestlaste huvist tervisliku toidu vastu annab tunnistust ka tänavune parima toiduaine konkurss, kus üheks populaarseks alagrupiks on just tervislik toiduaine.

Magusatootja Kalevi tootearendusgrupi juhi Eha Parolli sõnul kasvab näiteks suhkruasendajatega maiustuste müük kogu maailmas pidevalt, sest tõusuteel on ka inimeste teadlikkus ja püüd tervislike eluviiside poole, kirjutab Postimees.

Seetõttu on Kalevi tooteportfellis ka suhkruasendajatega karamellkommid, mis esitati parima toiduaine valimisele just kui tervislik toit.

Lisaks Kalevi suhkruvabale karamellile konkureerib parima tervisliku toiduaine nimetusele veel 15 toodet ja tootesarja, mille hulgast leiab nii maiustusi, piimatooteid kui kalaroogi.

Eesti Toiduainetööstuste Liidu konsultandi ning parima toiduaine valimise organiseerija Anna Kikkase sõnul on tervislike toitude rohkus tänavusel konkursil mõnevõrra üllatav. «Nõuded tervislikule toidule ei ole küll kerged, kuid tööstused pingutavad selle nimel,» lausus ta.

Parima tervisliku toiduaine tiitlile pürgivates toodetes eelistatakse loomsetele rasvadele näiteks taimseid rasvu, kõrge ei tohi olla nende soola- ja suhkrusisaldus ning positiivne on, kui need on toodetud mahepõllumajanduslikest saadustest.

Toiduliidu juhi Helve Remmeli sõnul on erinevat statistikat vaadates selge, et eestlaste tervis ei ole sugugi kõige paremas korras, ning nii tuleb tervislikku toitu ja toitumist ainult veelgi propageerida.

Kõige enam on tervisliku toiduaine valimisele tooteid välja pannud Tallinna Piimatööstus, kes esitas nominendiks oma neljast jogurtist, kolmest kohupiimakreemist, keefirist ning hapukoorest koosneva Helluse sarja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing