Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Palm: Eesti saab madalast naftahinnast kasu

18. detsember 2014, 14:39
Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141218/BORS/141219665/AR/0/AR-141219665.jpg

Nordea Eesti peaökonomist Tõnu Palm ütles täna toimunud Nordea privaatpanganduse seminaril, et naftahindade kiire langus võib tekitada probleeme, kuid pikaajaliselt toetab see majandust.

„Eesti majandus kasvab üle euroala keskmise. Oleme euroala langusest läbi saanud, aga kasvukiirendust ei ole ja uued riskid on horisondil. Kui vaatame Soomet, siis suurem langus seal on möödas, aga sealne majandus on miinusmärgiga,” ütles Palm, kelle sõnul kasvab Eesti majandus järgmisel aastal 2,2 protsenti, mis on euroala keskmisest kaks korda kiirem.

Palmi sõnul on naftahindade langus Eesti jaoks positiivne. „Lühiajaliselt võib energiahindade järsk langus tekitada mõningaid probleeme energia tootmises, aga pikaajaliselt hindade püsimine madalal tasemel toetab majandust,” ütles ta.

Keerukamaks olukorraks peab Palm geopoliitilisi riske. „Siin võib oodata negatiivseid üllatusi ja kindlasti tuleb alati olla valmis, vaadates tumeda taeva taustal seda, kuidas Venemaal läheb,” ütles ta. Eestit mõjutab Palmi sõnul eelkõige euroala ja Skandinaavia majanduste käekäik.

Nordea peaökonomist lisas, et praegu on keskpangad selgelt maailmamajandust toetamas. „Huvitav saab olema jaanuarikuu Euroopas ja mida otsustab siis Euroopa Keskpank,” ütles Palm, viidates euroala madalale inflatsioonile ja naftahinna järsule kukkumisele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2014, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing