Kompromiss mobiilside tehnoloogia osas

30. jaanuar 1998, 00:00

Aastaks 2002 välja töötatav universaalne mobiilsidesüsteem (UMTS) ühendab endas nii Soome Nokia ja Rootsi firma Ericssoni poolt pakutud W-CDMA standardit kui ka mõningaid elemente TD-CDMA standardist, mida propageerivad Saksa Siemens ja USA Motorola.

Euroopa telekommunikatsioonistandardite instituudi (ETSI) korraldatud konverentsil kiideti eile ametlikult heaks kompromissettepanek järgmise sajandi mobiiltelefonides kasutatava ühtse tehnoloogia suhtes.

Kaks päeva kestnud konverentsil olid esindatud maailma 437 mobiiltelefonide tootjat, operaatorfirmat ja kontrollorganit.

Kohtumise eesmärk oligi uue universaalse mobiilsidestandardi kinnitamine, mis võimaldaks kasutada teadete saatmist tekstina, liikuvaid videopilte ja internetiühendust.

Läbirääkimiste tulemusel Saavutatud kompromiss tähendab, et uus süsteem ühildub täielikult senise GSM-süsteemiga, mis on liidripositsioonil nii Euroopas kui ka mujal, ning jääb 2--5megahertsisele lainealale, nagu seda nõuab USA kohalik turg. REUTERS-ETA

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing