Vene turg hakkab elavnema

02. märts 1998, 00:00

Riia aktsiad liikusid reedel pisut alla, turu käive oli aga jätkuvalt madal. Unibanka tõusis 3,1 latini inspireerituna hinnatõusust Londonis, kuid ülejäänud turgu endaga kaasa tõmmata ei suutnud. Maaklerite hinnangul ei suuda Unibanka murda 3,10 santiimi piiri ning püsib lähiajal 3--3,10 lati vahemikus. Ülejäänud suuremad aktsiad liikusid veidi alla või püsisid samal tasemel. Ainsaks erandiks siinjuures oli Staburadze.

Leedu börsil oli reede järjekordne ilmetu päev ning olulisi hinnamuutusi ei toimunud kuskil. Ka A-nimekirja aktsiate suur menu tundus läbi saavat ning ainsana näitas head minekut Leedu Gaas, mis nädala jooksul on olnud põhiliselt stabiilne. Põhinimekirja pangad tõusid napilt, kuid tõsisemasse hinnarallisse polnud maakleritel usku.

Vene maaklerite väitel müüsid paljud investorid maha oma naftaaktsiaid, kuid samal määral raha liikus teistesse aktsiatesse. Lõppkokkuvõttes RTS -indeks tõusis punkti murdosa võrra, jäädes nädalaga kergelt plussi. Turgu toetas keskpanga repomäära alandamine 39-lt 36%le, mis eeskätt rõõmustas kohalikke investoreid, jättes välismaalased kõhklema. Maaklerid on jätkuvalt meelestatud optimistlikult ning ootavad järgmiselt nädalalt mõningast hinnatõusu.

Neljapäev viis USA aktsiaturud kõikjal üles. Analüütikute sõnul voolab turule tohutus koguses seni tagasi hoitud raha ning kuni investoritel jätkub vahendeid ning entusiasmi, pole ka mingist korrektsioonist mõtet rääkida. Jaanuaris said investeerimisfondid uut raha 14,58 miljardi dollari eest, mis on tugev tulemus, kuid erinevalt tavapärasest tõotab veebruar tulla veelgi menukam, sest jaanuaris ootasid paljud skandaaliperioodi lõppu.

Pidu sai otsa reedel, mil investorite huvi jätkus veel vaid suurfirmade vastu. Nasdaqil pöörasid aktsiad koguni kergelt langusele. Sellest hoolimata pole uue nädala trend veel selge.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing