Hinnaralli Tallinna börsil jätkus

04. märts 1998, 00:00

Esmaspäeval alanud aktsiahindade kiire tõus Tallinna börsil jätkus ka eile. ÄP indeks kerkis elavas kauplemises päevaga 4,79protsendi võrra ja sulgus börsipäeva lõpus 747,46 punkti tasemel. Börsi ja vabaturu päevakäive kasvas esmaspäevasega võrreldes ligi kaks korda, ulatudes registreeritud 859 tehingus 150,03 mln kroonini.

Börs avanes eile hommikul ca 2,5% esmaspäevasest sulgemistasemest kõrgemal ja elava müügihuvi survel rühkisid hinnad järjest ülespoole. Eilse tipu saavutas börs umbes tund enne sulgemist 758 punkti tasemel. Seejärel tõi mõningane kasumivõtt hindu veidi alla. Ühe maakleri sõnul olid kasumivõtjad turuosalised ise.

Maaklerid kinnitasid kommentaarides, et turg on valdavalt optimistlik ja ostmas olid eile nii kohalikud kui välisinvestorid. On oodatud trendi pöördumist ja rutatakse nüüd ostma, kartes rongilt maha jääda.

Ülikiire tõus muudab siiski veidi ettevaatlikuks, sest suure tõenäosusega järgneb ülikiirele tõusule mõningane korrektsioon, mis toob hinnad alla. Eile märkimisväärselt kasvanud päevakäive näitab siiki, et ostuhuvi on hetkel küllalt tugev, lubades tõusuhoo kestmist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing