Eestis on Euroopa saetööstuste liidu juhid

05. märts 1998, 00:00

Euroopa saetööstuste liidus (ESL) on esindatud 11 riigi rahvuslikud saetööstusorganisatsioonid. ESLi juhid on siin rohkem kui pooltsada metsa varumise ja puidu töötlemisega tegelevat firmat ühendava Eesti metsatööstuse liidu kutsel.

«Soovime ESLi juhtidelt infot liidu tegevuse ja Euroopa Liidu uute suundade kohta metsa- ja saetööstuses,» ütles Eesti metsatööstuse liidu tegevdirektor Anti Pae. Tema sõnul mõjutab ESL metsamajandusalaste seaduste vastuvõtmist Euroopa Liidus ja aitab korraldada saematerjali eksporti näiteks Jaapanisse. Alates 1958. aastast tegutseva ESLi juhid on Eestis esmakordselt.

Tutvumisvisiidi käigus külastasid Mosimann ja Streiff eile ASi Haret ja ASi Aegviidu Puit ning täna käivad nad Eesti suurimas saetööstuses, Imaveres. Pärast ASi Vana-Võidu Saetööstus ülevaatamist sõidavad ESLi juhid täna õhtul sarnasele visiidile Läti saetööstustesse.

Eestis peavad suuremad saetööstused alles omaette organisatsiooniks liitumise asjus läbirääkimisi, mistõttu pole Eestis veel organisatsiooni, mis võiks ESLi liikmeks astuda.

«Enne mingi organisatsiooniga liitumist peame kõigepealt aru saama, millega see organisatsioon tegeleb ja kas meil on kasulik sellega liituda,» ütles ASi Imavere Saeveski tegevdirektor Margus Kohava.

«See on loomulik ja normaalne, et Eesti erialaliidud astuvad Euroopa analoogsete ühenduste liikmeks, aga esialgu pole meil veel oma liitu ja ka informatsiooni on ESLi tegevuse kasulikkusest liiga vähe,» ütles ASi Vana-Võidu Saetööstus tegevdirektor Jaanus Roots.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing