Kasumivõtjad tõid hinnad alla

01. aprill 1998, 00:00

Enamasti püsis Tallinna börs eile langustrendil, kuid kosus viimastel kauplemisminutitel. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 766,29 punktil ehk 0,94% allpool üleeilset sulgemistaset. Kauplemine börsil oli nagu esmaspäevalgi tagasihoidlik, börsi ja vabaturu kogukäive oli 60,9 miljonit krooni.

Teist päeva järjest näitas kogu kauplemissüsteemi suurimat käivet (19,8 mln krooni) Tallinna Panga aktsia. Elavas kauplemises tegi aktsia veidi ootamatu 7,05protsendise languse 56,7 kroonile. Mäletatavsti pakkus Ühispank ühe Tallinna Panga aktsia vastu 0,84 enda aktsiat, ehk eileõhtuse kursiga ca 63,85 krooni. Prognooside kohaselt eeldati, et aktsia hind jääb liikuma vahetuskursi lähistele.

Languse põhjus võib olla, et turg suhtub kahe panga kiiresse ühinemisse küllalt skepitiliselt. Tõenäolisem on siiski, et spekulatiivsed investorid võtsid pärast esmaspäevast kiiret tõusu kasumit. Maaklerite sõnul olid müügipoolel aktiivsed just suuremad investorid.

Negatiivselt üllatas turgu ASA Kindlustus, kelle eile avaldatud eelmise aasta puhaskasum jäi paar päeva enne aastalõppu muudetud prognoosile märgatavalt alla.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing