Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kulleri atmosfäär vajab läbimõeldust

03. aprill 1998, 00:00

Kohtume lõunakülalise ASi Vipex tegevdirektori Tõnu Sepaga Kulleri restorani ukse ees. Sissekäik on kitsuke.

Baarileti äärde jõudmisel on Tõnu Sepal rohkem õnne kui mul: siseuksest põrandale astudes pole mul aimugi, et viimane asub trepiastme võrra madalamal. Pääsen vaevu kukkumisest. Seega, ettevaatust sisenemisel, jälgige, kuhu astute!

Malbe ja veidi tagasihoidlikki kelner juhatab meid söögisaali, kus valime kaminaäärse neljase laua. Kõrvallauas tunduvad istuvat eestlaste lõunanaabrid, eemalt kostub ka soome keelt. Menüüd uurides oleme sunnitud tõdema, et päris külm on, tunneme aknast imbuvat pakast ja jalad hakkavad külmetama. Kahju, et kaminas, mida ehib uhke purjeka makett, tuli ei põle. See lisaks tunduvalt hubasust.

Lõunakülaline hindab söögipaiga interjööri läbimõtlematuks, põnevaid vanaaegseid elemente on palju, ent nendega kõrvuti konkureerivad pigem diskosaali sobivad neoonreklaamid. Ka robustselt teostatud kaabeldus häirib liiga tihti silma. Põrand on kulunud, meie laud koguni kõigub ähvardavalt.

Oleme murelikud, sest lauda istudes ütles kelner, et meil on aega einestada vaid pool tundi, sest siis saabub rühm. Olgu ette öeldud, et lausa praetaldrikuga ümber kolima me ei pidanud.

Menüü tundub mitmekesine. Koguni 30 eelrooga ja enam kui lehekülje jagu praade. Külalisele jääb silma kalaroogade rohkus.

Eelroaks võtab Tõnu Sepp soolalõhe röstsaiaga (35 kr), mina suitsuforelli salati (25 kr). Eelroogadest tundub ahvatlev ka lõherull (45 kr). Joogiks soovib külaline Aleksandri õlut, mida kahjuks pole. Saame Palmse tumeda vaadiõlle. Joogivalikul tervikuna pole siiski häda, arvab Tõnu Sepp. Põhiroogadest soovitab kelner keedetud lõhe poola kastmes (80 kr) või sama sinihallitusjuustuga (90 kr). Valin viimase. Tõnu Sepp tellib firmaprae Kuller (95 kr), mis tähendab grillitud loomaliha ohtra salatiga. Silma jääb taimetoit (35 kr) ning maja kalleim Turist (120 kr), mis peale grill-liha sisaldab sinki ja sealiha.

Külalise eelroog on päris kogukas, kvaliteedi ja hinna suhe tema arvates paras. Mina olen oma eelroas veidi pettunud, sest salati põhi on väga külm ning maitselt domineerib liialt kala. Siin julgen hinna ja kvaliteedi suhtes kahelda.

Põhiroogadega läheb paremini. Tõnu Sepa meelest sobivad need lõunatunniks küll. Silma jääb hea salativalik. Sepa lihatükk võinuks küll suurem olla, aga minu kala on hea, meeldivalt maitsestatud. Vaid riis tundub kuiv.

Kohvi joomise ajaks on saabunud lubatud rühm ja meid suunatakse tillukesse saali baari taga. Seiklus pole just mugavate killast, kui arvestada, et oleme sunnitud rikkuma ühe vanapaari privaatsust, istudes võimaluste puudumisel just nende lauda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:19
Otsi:

Ava täpsem otsing