Võrguarvuti pidamine tuleb PCst odavam

20. mai 1998, 00:00

Ühel korralikult suure arvutivõrguga firma võrguadministraatoril ja arvutikasutajate tugihingel on alati palju jooksmist, kui midagi kontrollimist või sättimist vajab. Aina rohkem esitatakse sellise võrgu tööarvutile tingimusi, et ta oleks kaughallatav, st iga pisirikke pärast poleks vaja tugiisikul, kruvikeeraja käes, kohale joosta ja arvuti korpuse all midagi kruvida.

Nüüd on turul esimene kodumaine võrguarvuti Microlink NetVision ja et Eesti ostjat liiga kasina konfiguratsiooniga mitte ära ehmatada, on sellel võrguarvutil ka kõik korralikud töövahendid: kiire CD-seade, Pentium II protsessor, sisseehitatud helikaart ja Wake-On-Lan'itoega võrguadapter.

NLX-standardil põhinev arvutikorpus tagab lihtsa hooldamise, näiteks võib emaplaati eemaldada arvuti korpuse sahtlist kruvikeerajat kasutamata. See tähendab, et arvutitehnika uuendamine on lihtne. Ülalpidamiskulud on väiksemad kui tavalisel PC-l, sest peale kerge juurdepääsu kõigile komponentidele saab arvutit juhtida üle kohtvõrgu ja anda võrguadministraatorile teada võimalikest riketest, näiteks kui protsessori ventilaator töötamast lakkab.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing