Panga varasid ei taheta

10. juuni 1998, 00:00

«Nagunii on pankadel adekvaatsusega kitsas, nii et mina ei usu, et keegi eriti Maapanga aktivaid osta tahab,» lausus Haavel. Ta ütles, et ainus, mida Maapangast osta saab, on laenud. «Keegi peab need laenud ju üle võtma,» märkis Haavel.

Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis lausus, et nädala jooksul peaks selguma, kas Maapanga aktivatest on midagi osta. «Meie töögrupp hindab Maapanga aktivaid ja seda, kas nad on ostmist väärt või mitte,» sõnas Mõis. Maapank tegi Hansapangale ettepaneku osta panga varad möödunud nädalal.

Maapanga nõukogu liige Heiti Hääl ütles BNSile, et panga bilansiga on tutvunud ka Hoiupank. Eile ütles Hoiupanga avalike suhete juht Kristi Liiva, et ehkki pangas on Maapanga varade teemal juttu olnud, pole Hoiupangale konkreetset ostuettepanekut tehtud.

BNS teatas, et kinnitamata andmetel on Maapank ka Ühispangale varasid pakkunud. Ühispanga asepresident Margus Schults ütles, et ei tea, kas neile on Maapanga varasid pakutud.

Maapanga advokaat Andrus Aavik kinnitas BNSile, et ükski pank pole Maapangale ametlikku pakkumust panga aktsiate ostuks teinud, samuti pole Maapank end müüa pakkunud. Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles aga, et kuuldavasti käivad läbirääkimised mõne teise pangaga Maapanga ülevõtmiseks. «See on põhjus, et pangale moratooriumit ei kuulutatud,» sõnas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing