Ühispanga augustikuu tulemused ootuspärased

15. september 1998, 00:00

Handelsbanken Aktorise maakler Jelena Normak lausus, et turg ootas pigem kahjumit, mistõttu ka Ühispanga aktsia hind börsil tõusis. Normak lisas, et poole miljoni kroonine kasum on panga jaoks väike. Ühispanga aktsia sulgemishind kerkis eile kuus protsenti 33 kroonini.

Hansa Asset Managementi portfellihaldur Mihkel Õim ütles, et põhjalikumaks analüüsiks peaks ära ootama kolmanda kvartali ja aastalõpu tulemused. Ta lisas, et analüüsi raskendab olukord, et Ühispank ei avalda konkreetseid kasumiaruande numbreid.

Panga augustis teenitud tuludest moodustas intressitulu 85,1%, netoteenustasutulud 13,8% ja muud tulud 1,1%. Panga finantstulud olid Eesti, Läti ja Leedu börsidel toimunud hinnalangusest tingituna negatiivsed.

Börsisüsteemis edastatud teate kohaselt vähendas panga augustikuu tulemust esimene makse hoiuste tagamise fondi, samuti kantakse alates augustist kuludesse Tallinna Pangaga liitumisel tekkinud goodwill'iamortisatsioon.

Ühispanga laenuportfell suurenes augustis 84 mln krooni võrra 7,56 mld kroonini. Laenuportfell moodustab 51,5% Ühispanga koguvaradest.

Hoiuste maht vähenes augustis 2,5% ehk 205 miljonit krooni.

Ühispanga aruandlusosakonna juhataja Urmas Neetar ütles, et deposiitide vähenemine on tingitud keskvalitsuse vahendite vähenemisest 249 miljoni krooni võrra. Neetari sõnul on keskvalitsuse hoiused väga kõikuvad ja näiteks juulis kasvasid riigi ja omavalitsuste nõudmiseni hoiused üle 32% ehk ligi 310 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing